Stel je voor: er is net ingebroken in je bedrijf en je wil snel de camerabeelden controleren om te zien wie de mogelijke dader is. Net op het moment dat de dader in beeld komt, merk je dat het te wazig, niet kwalitatief genoeg of dat het net donker is en er daardoor geen goede zichtbaarheid is. Weg bewijsmateriaal en weg investering van een goed camerabewakingssysteem.

 

Onze DAVO-Expert geeft enkele tips waar je rekening mee moet houden indien je wilt investeren in een goed camera-bewakingssysteem.

 

Kwaliteit primeert

De beeldkwaliteit van camera's vormt de basis van goede beelden. Hoe hoger het aantal Megapixel, hoe beter de beeldkwaliteit.

DAVO-expert: "Onze camera's zijn minstens voorzien van 4 Megapixel beeldsensor, waardoor een optimale beeldkwaliteit wordt gegarandeerd."
 

Duidelijk nachtzicht

Misdrijven en inbraken gebeuren grotendeels als het donker is. Kies daarom van in het begin voor een beveiligingscamera met een sterke infraroodfunctie. Enkel door die keuze zal het duidelijk zijn om waarnemingen te treffen en mogelijke daders te identificeren.

DAVO-expert: "Op voorhand bekijken wij de situatie samen met de klant. Wanneer we hier zien dat een camera met specifieke eigenschappen voor nachtzicht gewenst is, dan gaan we meteen die richting uit. Wij willen dat onze klanten het meest optimale beeld kunnen ophalen."
 

Juiste plaats

Nu je de juiste camera hebt gekozen, is het belangrijk dat deze op de meest ideale plaats worden geïnstalleerd. Denk op voorhand goed na over de locatie en denk na over toegangswegen, deuren, waardevolle voorwerpen... hierdoor zal je altijd het gezicht van de dader kunnen registreren.

DAVO-expert: "Alvorens over te gaan tot installatie maken wij een conceptieplan op waarbij duidelijk wordt welke camera voor welk gezichtsveld kan instaan. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met de plaatsingscondities en omgevingsfactoren."
 

Juiste hoogte

Hang de camera zeker niet te hoog op. De hoogte voor binnengebruik is dan weer totaal anders dan deze voor buitengebruik. Laat je adviseren door onze experten.

DAVO-expert: "Op het inplantingsplan is ook meteen het effect van een andere hoogte zichtbaar."
 

Denk aan het zonlicht

Tegen het zonlicht in monteren geeft bij normale beveiligingscamera's een zeer onduidelijk beeld. Kies voor een andere locatie of ga meteen voor een camera met specifieke eigenschappen om dit te voorkomen.

DAVO-expert: "Is er toch geen andere keuze voor de plaatsing, dan hebben wij camera's die kwalitatief presteren bij slechte lichtomstandigheden, zoals zonlicht en schemering. Door extra lichtgevoelige sensoren is het dan mogelijk om toch de juiste zaken of personen te identificeren."
 

Regelmatig onderhoud

Zeker buitencamera's hebben te lijden onder de weersomstandigheden in ons land. Onderhoud de camera's regelmatig door ze te reinigen en de bekabeling te controleren.

DAVO-expert: "Elk camerabewakingssysteem moet in principe jaarlijks gekeurd worden. Een tussentijds onderhoud is daarom zeker niet overbodig."
 

Bewaar de beelden

In de praktijk blijkt dit vaak voor problemen te zorgen. Veelal loopt bij het opslaan en raadplegen van de beelden wel iets fout. Verkeerd ingestelde recorders, volle SD-kaarten...

DAVO-expert: "De camera's die wij installeren kunnen ingesteld worden op een zeer gebruiksvriendelijk en kwalitatief Video Management System (VMS). De snelheid, accuraatheid en kwaliteit van de beelden die worden opgehaald via dit VMS helpt bij het oplossen van mogelijke misdrijven."
 

DAVO Vision

Overtuigd van de meerwaarde? Onze afdeling Vision is gespecialiseerd in het uittekenen van deze systemen en helpt mee bij het ontwerpproces van jouw project.

Camerabewaking nodig voor je bedrijf?