VCA** certificaat, een primeur als dienstverlenend bedrijf in de IT-sector.

Veilig en gezond werken, met aandacht voor het milieu en de medemens, is het credo van DAVO Group. Daarom zijn we trots dat we kunnen meedelen dat zowel de divisie DAVO Cabling als DAVO Data, Voice & Vision VCA** gecertificeerd is.

VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Maar VCA is meer dan een checklist alleen. Het is een compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven structureel en objectief op hun VGM-beheersysteem worden getoetst. Terwijl VCA* zich beperkt tot het beheer van de VGM-aspecten op de werkplek, gaat VCA** nog verder door dieper in te gaan op de VGM-structuur (beleid, organisatie VGM, verbetering).

Heel wat bedrijven in de aannemerswereld beschikken over een VCA-certificaat. Dat is een uiteraard een goede trend maar in de IT-wereld is DAVO Group de eerste die de data & voice diensten ook tot de scope heeft laten opnemen. Een bewuste keuze omdat de complexiteit en de grote van de IT-projecten toeneemt waardoor de IT’ers dikwijls in productieomgevingen installaties of (WIFI) metingen dienen uit te voeren.

De data & voice engineers worden net als onze datatechniekers maandelijks op veiligheidsaspecten gecoacht. Alle leidinggevenden en projectverantwoordelijken beschikken tevens over een VCA-VOL attest en worden getraind om bij hun voorbezoek de risico’s in te schatten. Op basis daarvan zullen gekwalificeerde engineers op het project geplaatst worden.

Verder tracht men het veiligheidsbewustzijn doorheen de hele firma te laten leven. Idealiter krijgen de werknemers bruikbare tips die men mee naar huis neemt. Want op weg naar huis en thuis zijn er risico’s en loert gevaar achter de hoek. DAVO Group wil zijn medewerkers daarvan bewust maken.

 

“Het certificaat toont aan dat, wanneer u met DAVO Group samenwerkt, de nodige preventiemaatregelen in acht worden genomen om de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van alle betrokken partijen (opdrachtgever, eigen medewerkers en onderaannemers) te vrijwaren. Het attest werd afgeleverd na een succesvolle doorlichting van ons bedrijf en betekent een belangrijke stap in ons groeiproces.”

VGM-functionaris

Mocht je vragen hebben over ons VGM-beleid, kan je steeds contact opnemen.

Suzan Maertens
suzan.maertens@davogroup.be 
09 216 60 98