Waarom krult de snoer van jouw telefoon altijd op?

Je weet wel, de helixvormige kabel tussen de hoorn en jouw telefoontoestel. In de ochtend ligt de kabel nog mooi in 1 lus, maar naar de middag toe beginnen er zich al enkele kronkels te vormen totdat deze op het einde van de werkdag helemaal is gekruld.

De oorzaak is helemaal niet ver te zoeken, die ligt hoogstwaarschijnlijk bij jou. Het zit hem in de wijze hoe je jouw hoorn opneemt en hoe je deze ook neerlegt. Sta eens stil hoe je deze handeling uitvoert. Dit zowel als je zelf iemand belt, als wanneer je gebeld wordt. 

Hieronder een voorbeeld hoe dit kan gebeuren.

De telefoon rinkelt, je neemt de hoorn aan met je rechterhand en hou deze aan jouw rechter oor. Omdat je iets moet noteren, neem je de hoorn met de linkerhand over waardoor deze een draai van 180°graden draait. Bij het eindigen van het gesprek neem je met jouw rechterhand de hoorn weer over en leg je deze weer in het toestel, en weer maakt de hoorn een draai van 180°. Tijdens het volledige gesprek doet de hoorn een volledige “three sixty”.

Sta even stil bij de volgende handelingen en het wordt een stuk duidelijker:

  • Met welke hand neem je de hoorn vast?
  • Hoe breng je deze aan jouw oor?
  • Aan welke oor houd je de hoorn?
  • Hoe en met welke hand leg je de hoorn terug neer?

Maar hoe maak je nu die kabel weer helemaal kronkelvrij? Je houdt de kabel zo dicht mogelijk aan het toestel vast, en laat hoorn in vrijeval (op veilige hoogte) helemaal uitdraaien. Indien je maanden de kabel niet ontrolt , dan heeft de snoer zijn flair verloren. Bestel bij jouw leverancier gewoon een nieuwe en begin met een schone lei. Dit kan al vanaf 10€.

 

Hoe voorkomt u het krullen?

  • Optie 1: Bel met een headset. Al dan niet aangesloten aan de PC, aan een vast toestel of aan beiden.
  • Optie 2: Bel met een draadloos toestel. Enkel aan te raden indien je geen gebruik maakt van doorschakelfuncties ed. Heel wat zaken gaan nu eenmaal gemakkelijker met een vast toestel.
  • Optie 3: Pas uw handelingen aan. Vb. Neem met je rechterhand op, hou jouw hoorn tussen jouw rechter schouder/oor als je iets wenst op te schrijven, leg met je rechter hand de hoorn terug én ga opzoek naar een chiropractor.
  • Optie 4: Neem de telefoon niet meer op. Hou er rekening mee dat je potentiële klanten kan mislopen. Uw klantentevredenheid zal er wellicht ook op achteruit gaan.