Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) meldt dat er op dit moment geen concrete elementen zijn in Oekraïne die kunnen wijzen op een cyberbedreiging voor ons land. Een aanval met impact op organisaties valt echter nooit uit te sluiten.

Systeemupdates en plan van aanpak

Los van de situatie in Oekraïne is het voor Belgische organisaties nog altijd sterk aangeraden om cyberbeveiliging aan te pakken. Het CCB onderstreept nogmaals het belang van een goede aanpak en je cyberweerstand onder de loep te nemen.

De nodige voorzorgsmaatregelen kunnen zeker genomen worden. Op die manier wapenen we onszelf tegen een mogelijke dreiging. Dit advies is echter niet enkel van belang op dit moment, met de actuele situatie in Oekraïne, maar moet iets zijn dat het hele jaar door van toepassing is.

  • systeemupdates
  • back-ups
  • cybernoodplan

Bron: Belga, DataNews

 

Sophos Gold Partner

Als Gold Partner van Sophos kunnen wij heel gemakkelijk beroep doen op hun producten en diensten. De monitoring via het Sophos Central geeft ons de controle en het overzicht over zowel ons eigen netwerk als dat van de klant.

Onze engineers en business consultants behalen de nodige certificaten om als erkend Sophos verdeler de klanten te helpen bij hun netwerkbeveiliging en -optimalisatie.

We kunnen ook steeds rekenen op de support van Sophos. We hebben onze eigen supportdienst, maar als de vragen toch te technisch worden, kunnen we steeds beroep doen op de kennis van de experts.

Bekijk meteen je netwerkbeveiliging door onze experts!