Elk bedrijf is bezig met digitalisering en het overstappen naar de cloud. De evolutie die we de voorbije jaren doormaken heeft ervoor gezorgd dat steeds meer toepassingen enkel en alleen maar beschikbaar zijn in de cloud. Veel bedrijven maken gebruik van een private en/of publieke cloud, maar dit leidt niet altijd tot het gewenste succes.

De manier waarop je als bedrijf richting de cloud gaat, is veel belangrijker dan enkel het gebruik van de cloud. De weg die je aflegt alvorens naar de cloud te gaan, bepaalt de gebruikerservaring en de prestaties van zowel de applicaties als de medewerkers.

Wij geven 3 zaken waar je beter rekening mee houdt bij een transitie naar de cloud.

 

1.  Connectiviteit

Met de verschillende toepassingen en het gebruik van bijvoorbeeld video ben je bijna volledig afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding. Bedrijven die besloten hebben om hun connectiviteit aan te pakken, zien een opmerkelijke verbetering bij het uitvoeren van hun dagdagelijkse taken via de cloud. Een juiste connectiviteit zorgt voor de juiste snelheid en weinig of geen vertraging.

 

2. Dedicated verbinding

In een model van hybride werken en video meetings die simultaan verlopen vanop verschillende locaties ontstaan er geregeld problemen met de applicaties die draaien in de cloud. Er wordt een enorme stroom aan data van en naar de cloud verstuurd en dat heeft een invloed op de bestaande internetverbinding. Een eigen weg naar de cloud is op dat moment geen overbodige luxe en het geeft garantie op snelheid of bandbreedte. Veranderen de behoeftes van het bedrijf, dan is deze gemakkelijk aanpasbaar en flexibel. Een gegeven dat steeds belangrijker wordt in een overstap naar de cloud.

Lees ook: Uitstekende Wi-Fi in 3 stappen • DAVO Group

 

3. Altijd online

Wat zijn de gevolgen als je offline bent?

Veel bedrijven hebben ook bedrijfskritische processen in de cloud. Als je wil dat de cloud optimaal is voor je bedrijf dan zorg je er best voor dat je altijd online bent.

 

Connectiviteit is en blijft de sleutel tot succes.

  • Supersnel netwerk
  • Onbeperkte bandbreedte
  • Geen vertraging
  • Zorgeloze gebruikerservaring

Bron: IT Daily

 

Voordelen cloud

  • Vergroot de waarde van je IT-team door te focussen op groei en innovatie
  • Snel en gemakkelijk op- of afschalen ifv gebruikers, opslagruimte...
  • Kostenefficiënt: geen ongebruikte capaciteit
  • Real-time inzicht op processen

 

Lees ook: Is cloud telefonie iets voor mij? • DAVO Group

 

Neem de slimme route, wij helpen je op de juiste weg

Wil je graag meer weten over de cloud en mogelijkheden? Wij geven je advies en zorgen voor de beste gebruikerservaring.

Maak een afspraak