Wi-Fi design?

Het inrichten van je Wi-Fi netwerk is het bekijken van de behoeften van een draadloze verbinding voorde organisatie en deze om te zetten in een zorgeloos Wi-Fi netwerk. Bij een Wi-Fi design moeten 2 belangrijke vragen gesteld worden:

  • Capaciteit: hoeveel toestellen hebben Wi-Fi nodig? 
  • Dekking: waar hebben deze toestellen Wi-Fi nodig?

Met deze 2 vragen kan een plan ontwikkeld worden met het aantal access points, waar deze moeten geïnstalleerd worden en hoe deze geconfigureerd moeten zijn. Het eindresultaat is een zorgeloze Wi-Fi voor alle toestellen en applicaties binnen het netwerk en meteen ook gelukkige medewerkers, bezoekers en klanten.

Waarom is Wi-Fi design zo belangrijk?

  • Wi-Fi is bepalend voor de organisatie! Laptops, smartphones, telefonie... wanneer er geen Wi-Fi is, ligt zo goed als het hele bedrijf opeens stil. Omzetverlies, extra kosten, productiviteitsverlies... kunnen het resultaat zijn van een slecht Wi-Fi design.
  • Waar begin je als er slechte Wi-Fi is? We denken alleen maar aan Wi-Fi als we het nodig hebben en het niet goed werkt. Voor een organisatie is het belangrijk om te ontdekken waar de zwakke schakels zich bevinden. Op basis van een goed design zijn deze punten zeer gemakkelijk te vinden.

Uitstekende Wi-Fi voor optimale ervaring

Uitstekende Wi-Fi in 3 stappen