Telefonie, Wi-Fi en databekabeling voor optimale zorg

Vzw De Lindeboom wil aan alle ouderen die nood hebben aan opvang, verzorging, begeleiding of veiligheid een aangepaste woonvorm aanbieden waarin de bewoners alle kansen krijgen om zichzelf te zijn, zich thuis te voelen én gelukkig te zijn.

Steeds meer komt de nood naar boven om technologie ook in de zorgsector in te zetten. Niet alleen communicatie tussen onze medewerkers, maar nog belangrijker wordt de communicatie tussen patiënten, bewoners en hun familieleden. Videobellen kan alleen maar goed functioneren als de basis ook goed is. Een goede infrastructuur zorgt voor de optimale beleving van onze bewoners.

 

Uitdagingen

  1. Infrastructuur: gestructureerde bekabeling en Wi-Fi 
  2. Verpleegoproepsysteem incl. parlo- en videofonie 
  3. Dwaaldetectie en alarmsysteem incl. toegangscontrole 
  4. Telefooncentrale zowel VoWi-Fi als DECT

Oplossingen

  • Integratie van verpleegoproep en het mobiele oproepsysteem met de main en relais units.
  • Telefooncentrale waarbij we situatie per situatie bekijken welke de beste oplossing is, VoWi-Fi of DECT.
  • Dataverbindingen voor een optimale connectiviteit alsook VoIP incl. beveiliging via firewalling in high availability cluster.
  • Netwerk met controller en switching.
  • Verpleegoproepsysteem dat alle bewoners meteen met de medewerkers verbindt. De basis ligt ook hier bij een goed bedrifjsnetwerk.

Resultaat

Net zoals Vzw De Lindeboom de totaalzorg aanbiedt aan haar bewoners, bieden wij een totaalzorg aan op vlak van IT-infrastructuur, netwerk en specialisaties binnen de zorg.


“Alles wordt proactief behandeld en in vraag gesteld. Wij hoeven ons nergens van aan te trekken en zo kunnen wij ons blijven focussen op hetgeen belangrijk is voor ons, de zorg van de mensen. DAVO Group zorgt op deze manier mee voor onze bewoners.” - Jan Vansteenkiste - vzw De Lindeboom

How can we connect you?

Contacteer ons